UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Mesures temporals a les escoles bressol per començar el curs 2020-2021

9 de setembre de 2020

Les 102 escoles bressol de la ciutat comencen el curs 2020-2021 adaptades a les necessitats del context generat per la covid-19. Els grups classe seran estancs i no tindran contacte amb la resta de grups de l’escola. A l’interior dels centres els espais compartits estaran delimitats i es fomentaran les activitats a l’aire lliure. Són mesures temporals per fer front a la crisi sanitària.

El 14 de setembre comença el curs a les 102 escoles bressol municipals de Barcelona amb totes les mesures preventives i de seguretat i amb un acompanyament específic tant per a les educadores i educadors com per a les famílies i els 8.508 infants matriculats, que suposen el 64% de la demanda total. Cada escola bressol habilitarà els punts d’accés per a l’entrada i la sortida de les famílies per garantir la distància i evitar aglomeracions.

S’ha creat una taula de ciutat, anomenada Escoles i Covid, amb un grup operatiu reduït, integrat per les administracions educatives i sanitàries, professorat, famílies i alumnat, per fer seguiment, compartir informació i fer valoracions per millorar les respostes durant el context sanitari actual.

Com seran els grups classe?

Les ràtios d’infants per aula són les següents:

  • 8 infants per als grups de 0 a 1 any
  • 13 infants per als grups d’1 a 2 anys
  • 20 infants per als grups de 2 a 3 anys

Cada grup serà estanc i no tindrà contacte amb la resta de grups de l’escola mentre duri el context sanitari actual. Tots els espais compartits, tant interiors com exteriors, es dividiran i se’n farà ús per torns. A l’hora de dinar, cada grup menjarà a la seva estança, en un espai exclusiu que garanteixi les mesures preventives.

Suport a l’hora de l’acollida matinal

Per garantir la conciliació familiar, les escoles bressol municipals ofereixen un servei gratuït d’acollida de 8.00 a 9.00 hores. El servei es reforçarà amb personal de suport educatiu per mantenir els grups dividits i evitar que hi hagi contacte entre ells.

Més personal de suport durant el dia

S’ampliaran en un 25% les hores de personal de suport educatiu amb l’objectiu d’atendre totes les necessitats i garantir les mesures necessàries, com el rentat freqüent de mans, la neteja de joguines i materials o la limitació del nombre de contactes de cada grup. A cada escola es faran tasques de ventilació, neteja i desinfecció adaptades a les característiques dels espais.

Un total de 102 escoles bressol per a 8.508 infants

Aquest any l’oferta de places de la xarxa municipal d’escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona cobreix el 64,2% de les sol·licituds, un 8% més que el 2019. Per districtes, la taxa de la demanda atesa va del 97,2%, a Ciutat Vella, al 48,6%, a Gràcia.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

PELUDETS
THE BUTCHER SOCIETY
CAL ENRIC
BERBELL ESTETICIEN
Casa Blau
PURO IMPACTO
TECNILLAR
Carregant...
x
X