UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Mercabarna-flor preveu que es vendran uns 4,2 milions de roses per Sant Jordi a tot Catalunya

19 d'abril de 2021

Les empreses de Mercabarna-flor treballen amb la previsió que durant els tres dies de celebració de la Diada es vendran uns 4.200.000 de roses a tot Catalunya, un 40% menys que les comercialitzades al 2019, any en què es va assolir la xifra de 7 milions d’unitats venudes d’aquesta flor.

La presidenta de Mercabarna i regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha explicat el per què d’aquestes previsions: “per sobre de tot volem que aquest Sant Jordi sigui segur i, per això,  es dedicaran 3 dies a celebrar-lo, el 21, 22 i 23 d’abril, i només seran els professionals del ram els qui disposaran d’autoritzacions per tenir parades de roses al carrer”. Enguany no hi haurà les nombroses parades de roses d’entitats i associacions habituals en un Sant Jordi normal, que incrementen les vendes d’aquesta flor, ja que afavoreixen les compres per impuls.

D’aquesta manera, els floristes podran recuperar part de les vendes perdudes com a conseqüència de la pandèmia, però les limitacions d’espai comercial, de magatzem i logístiques que tenen aquests negocis, fan preveure que no podran absorbir tota la demanda. S’observa un increment en la tendència de les empreses a regalar roses als seus treballadors i treballadores, i s’espera un increment important de les vendes online de roses.

Del total de roses venudes a Catalunya, els majoristes de Mercabarna esperen comercialitzar una tercera part (1.400.000 roses). La previsió és que del total de roses comercialitzades a Mercabarna-flor, un 62% provinguin de Colòmbia, un 23% d’Holanda, un 12% d’Equador i un 3% siguin d’origen nacional.

Tot sembla indicar que hi haurà més problemes dels esperats per abastir-se de la rosa més apreciada per Sant Jordi, la varietat Freedom, provinent de Colòmbia i Equador, pels següents motius:

  • Gran increment de la demanda del mercat d’EEUU, on la campanya de Sant Valentí va ser un gran èxit comercial, que s’espera repetir pel dia de la Mare, provocant que gran part de la producció de roses vermelles d’aquests dos països es dediquin a atendre aquesta demanda.
  • Les condicions climàtiques dels darrers 2 mesos a Colòmbia i Equador han estat molt plujoses, fet que no ha afavorit la producció de roses.
  • Hi ha pocs vols regulars procedents d’aquests països per la crisis produïda per la Covid i són més cars de l’habitual.

Tots aquests factors faran encarir al voltant d’un 10% el preu de les roses.

La varietat Freedom suposarà el 80% de les vendes

Com en els últims anys, la varietat Freedom, d’origen colombià i equatorià, serà la protagonista absoluta d’aquesta Diada, acaparant el 80% de les vendes de rosa vermella. La segona varietat més venuda serà la Red Naomi, procedent d’Holanda, que es preveu que suposi un 15% del total de roses vermelles. La resta de varietats es repartiran el restant 5%.

Continuarà la tendència a regalar roses que podríem anomenar ‘de jardí’, amb una poncella més grossa, pètals envellutats i colors amb un aire vintage i la d’obsequiar amb rosers miniatura. Les roses liofilitzades, de més llarga durada, també coparan una petita part del mercat.

També es podran adquirir roses blanques, per agrair la feina del personal sanitari durant aquesta pandèmia, de les varietats Mondial (Equador) i Dolomiti (Holanda).

Més roses decorades amb ornaments sostenibles

A més dels arranjament tradicionals, aquest Sant Jordi podrem observar dues noves tendències en la decoració de les roses: una que tindrà un aire més naturalista, en què dominaran els colors terrossos i crema i els materials com les escorces, les fustes, els joncs, la roba de sac o la ràfia; i d’altra més colorista, amb embolcalls de papers de colors i materials secs. En general, els embolcalls de plàstic es reduiran molt i seran substituïts per materials naturals, reciclables i sostenibles.

Els nostres socis

MONTSE DURAN ESTÈTICA I TERÀPIES
PELUQUERIA GRACIANO
SHANBAYA VIAJES
DROGUERIA Y PERFUMERIA PLUMED
QUIN-LOR
COMPRAR CASA HIPERFINCAS
ACA DEL BLAU AL GROC
Carregant...
x
X