UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

L’Ajuntament convocarà al mes de novembre la primera reunió de la Taula ciutadana per una nit cívica i segura

22 de setembre de 2021

El consistori reforça el seu compromís de fer front a les concentracions en l’espai públic com activitat d’oci nocturn amb la creació de la Taula ciutadana per una nit cívica i segura.

El proper mes de novembre es constituirà la Taula ciutadana per una nit cívica i segura que estarà composada per serveis públics de l’Ajuntament de Barcelona, de la Generalitat i per entitats socials i econòmiques de la ciutat, així com els representants dels grups polítics municipals.

El seu objectiu és fer un abordatge integral del fenomen de l’oci i les activitats nocturnes a Barcelona des dels diversos sectors de la ciutat que hi estan relacionats. Serà un espai on generar propostes d’actuacions a mig i llarg termini per una nit cívica i segura a Barcelona.

La Taula té una finalitat eminentment propositiva i es demanarà a tots els integrants que aportin propostes, tan siguin de caràcter general com aquelles relacionades directament amb els seus àmbits d’actuació. L’anàlisi de les activitats d’oci nocturn i les propostes que es realitzin en aquest debat ciutadà serviran de referent per al disseny de plans d’actuació. Com per exemple, pel Pla d’Actuació per una Nit Cívica i Segura que, coordinat per l’Àrea de Prevenció i Seguretat, s’elaborarà i es presentarà a la Taula Ciutadana.

Aquest Pla dissenyarà i executarà propostes per abordar les diferents dimensions del fenomen de les concentracions a l’espai públic (policials, gestió i manteniment espai públic, gestió de conflictes, neteja, comunicació i sensibilització, districtes, inspeccions, processos de mediació, mesures alternatives a la sanció, sancions, suport a activitats d’oci alternatiu).

La creació de la Taula i el disseny del Pla d’Actuació són dues noves accions que portarà a terme l’Ajuntament per fer front al fenomen de les concentracions en l’espai públic com activitat d’oci nocturn i que es sumen a les diferents actuacions a curt i mig termini amb l’objectiu de contenir el fenomen:

  • S’han reforçat els dispositius de manteniment de l’espai públic i els dispositius de la Guàrdia. En aquest sentit, el Pla d’Estiu del cos de policia barceloní ja preveia aquestes situacions i va dissenyar un dispositiu d’estiu revisable setmana a setmana per poder-se adaptar als nous requeriments. Des de principis d’estiu s’ha posat en marxa un dispositiu específic, compartit i coordinat amb el cos de Mossos d’Esquadra, per actuar en l’espai públic prioritzant el descans veïnal i el compliment de les mesures sanitàries per a fer front a la pandèmia. Gràcies a aquest dispositiu, s’ha desallotjat un total de 271.000 persones de més de 2.000 espais de la ciutat, on s’han trobat concentracions d’entre 50 i 3.000 persones. En relació amb les sancions interposades entre els mesos de juny i agost, s’han realitzat un total de 7.612 denúncies relacionades amb incompliments de l’ordenança de convivència, amb un pes rellevant del consum d’alcohol.
  • S’han incorporat 400 nous agents de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra que s’han destinat prioritàriament a preservar els entorn veïnals. La meitat del dispositiu nocturn de la Guàrdia Urbana es dedica a la prevenció i la gestió de les incidències que puguin ocasionar aquestes concentracions.
  • Interlocució amb les veïnes i veïns de les zones més afectades pel fenomen des del primer dia i de forma periòdica. La seva implicació és de màxima importància per trobar les solucions més adients.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

NATURASI MANDUCA
PELUQUERIA GRACIANO
BAR CAN PAU
PELUDETS
ESCOLA ARRELS
ILETNIC
A.M. MATERIAL ELECTRIC
Carregant...
x
X