UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Inventari de locals de Barcelona

26 de gener de 2018

L’Ajuntament de Barcelona ha realitzat l’inventari de locals en planta baixa, una operació que es vol mantenir regularment actualitzada en el marc d’un sistema d’informació exhaustiu i transversal, per tal de facilitar informació a la ciutadania, l’activitat econòmica i tots els agents implicats en la dinàmica econòmica, social i urbanística de la ciutat, proveint a més el coneixement clau per al disseny i implementació de les polítiques públiques relacionades amb aquest àmbit.

Metodologia per a l’elaboració de l’inventari

El treball de camp ha estat realitzat entre el 17 de maig i el 30 de setembre de 2016, amb l’objectiu d’identificar tots els locals en planta baixa amb activitat comercial. La recollida d’informació s’ha realitzat en horari comercial, entre 09.30 h i 19.00 h, mitjançant la càrrega directa digitalitzada en dispositius mòbils amb aplicacions específicament desenvolupades de manera personalitzada per a aquesta operació, que permetia visualitzar el parcel·lari cadastral de la zona en que s’estava treballant en cada moment.

Les dades s’han organitzat tenint en compte l’estat de l’establiment i el seu grup d’activitat, i s’ha analitzat a nivell tant de barris com de districtes i desglossant també establiments de les diferents àrees comercials, mercats, galeries.

Estat dels locals:

LOCALS, com a definició genèrica de tots aquells espais identificats en planta baixa d’edificis d’habitatge, susceptibles de qualsevol tipus d’ús, així com tots aquells espais d’activitat en l’interior de mercats municipals, galeries i centres comercials. Dins d’aquesta classificació genèrica, s’identifiquen 3 tipologies:

  • Establiments o locals actius: aquells on s’ha detectat activitat manifesta i que es troben en ple funcionament quan s’ha fet l’inventari.
  • Locals actualment inactius: són aquells que en fer l’inventari s’ha observat que estan tancats i a la persiana tenen rètols indicant que estan en lloguer, vendatraspàs o disponibles, inclosos també aquells que es troben en reforma.
  • Locals sense informació, on no consta ni es percep cap activitat aparent, sense cap rètol indicatiu de cap tipus, i per tant no es pot identificar el seu ús.

Anàlisi de dades

Els nostres socis

VERMUTS DAVID
DROGUERIA Y PERFUMERIA PLUMED
ASSOCIACIÓ DEL LLIBRE SOLIDARI
OBRADOR DE MOVIMENTS
NATURHOUSE
A.M. MATERIAL ELECTRIC
EL MEU REBOST
Carregant...
x
X