UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

El Govern reforça els ajuts per a persones autònomes i les afectades per un ERTO

19 de maig de 2021

El Govern ha aprovat crear un Programa temporal per reforçar i donar suport en la gestió d’ajuts a persones treballadores autònomes i aquelles afectades per un ERTO. Concretament, s’incorporaran a aquest programa 24 efectius repartits entre el Servei d’Ocupació Pública de Catalunya (SOC), la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral i el Consorci de Formació Contínua de Catalunya.

Aquest Programa s’emmarca en l’acord que va prendre el Govern el gener d’aquest any a través del qual establia un fons de 618 milions d’euros per finançar un nou pla d'ajuts que donés suport als col·lectius més afectats per la Covid-19 durant aquest primer trimestre de l'any. En aquest fons s’hi integrava un pla d’ajudes adreçades a complementar els ERTO d’aquelles persones amb un ingrés inferior al salari mínim català i ajustat al temps de la situació d’ERTO.

Per tant, l’acord adoptat avui proposa crear un programa que permeti disposar de personal suficient per garantir la implementació i gestió d’aquests ajuts complementaris als ERTO per a aquelles persones treballadores en aquesta situació amb ingressos inferiors al salari mínim català; el manteniment i millora, si escau, dels ajuts a les persones treballadores autònomes, i activar l’orientació i formació acreditable i complementària, per tal d’adquirir competències que permetin que les persones treballadores s’adaptin a l’àmbit professional actual.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

TECNILLAR
ESTANC FELIP II
ESCOLA INFANTIL PICAFORT
ASSOCIACIÓ DEL LLIBRE SOLIDARI
ACA DEL BLAU AL GROC
BAR CAN PERE
FARMÀCIA MARIA JOSE TOLOSA
Carregant...
x
X