UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

El canòdrom es posa en funcionament

14 de març de 2016

Incubadora de programes al voltant de la cultura digital
L'antic Canòdrom de la Meridiana entra en funcionament com una incubadora de projectes al servei dels emprenedors culturals. L’objectiu és convertir idees creatives en àmbits com la cultura digital en projectes d’emprenedoria.
El Canòdrom ha de convertir-se en l’ecosistema de referència al voltant de la cultura digital a Barcelona. Es tracta d’un sector de creixent importància a la ciutat, amb un gran nombre de projectes i iniciatives en marxa, que concentra un talent marcadament jove i en transformació permanent.
L’objectiu d’aquest equipament és permetre l’actualització tecnològica i la digitalització de les indústries creatives, que implica connectar el talent creatiu, l’emprenedoria i les diverses fonts de finançament per ajudar els emprenedors culturals a desenvolupar projectes durant totes les seves fases.
El Canòdrom Parc de Recerca Creativa forma part de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT). Els serveis estan enfocats al talent creatiu i la indústria creativa, serveis d’innovació i transformació digital per a les empreses, formació en innovació i emprenedoria; participació en projectes europeus i espais de coworking.
En aquests moments el Canòdrom allotja programes d’incubació per a noves empreses creatives que es trobin en una fase llavor com SityBarcelona.com (qualitat de vida a la ciutat) o Game Bcn (incubadora de videojocs de Barcelona). Durant els següents mesos està previst allotjar tres nous programes destinats a donar suport a iniciatives centrades en tecnologies de turisme, educació i Internet of Things.

Programa per l’ocupació, la formació i la participació ciutadana
A partir de la posada en marxa del Canòdrom, a més del projecte d’incubadora, es duran a terme diferents programes de formació ocupacional, de suport a la creació d’empreses o d’alfabetització digital. Per fer-ho possible, l’Institut de Cultura col·laborarà amb Barcelona Activa, amb trenta anys d’experiència impulsant l’activitat
Un equipament obert als veïns i veïnes de Sant Andreu
Des del Districte de Sant Andreu es treballa per a que diferents activitats/iniciatives es concentrin a la plaça del davant de l’edifici. La primera d’elles, més enllà dels actes d’obertura de l’equipament del dissabte 12 de març, és la celebració del Rough Diamond, un festival d’ “street dance” i “street music” que tindrà lloc al mes d’abril. També es treballarà en activitats a l’aire lliure que puguin aprofitar el potencial de les grades de l’edifici.
El Districte, juntament amb l’ICUB i l’entitat gestora de l’equipament treballaran per fomentar els lligams d’aquest equipament amb altres espais del territori com ara l’Espai Jove Garcilaso o l’Escola Llotja així com amb el teixit associatiu del barri. Aquests lligams també passen per reforçar el coneixement de l'equipament i de l'activitat que s'hi desenvolupa per part dels veïns del barri del Congrés-Indians mitjançant un programa estable de col·laboració entre l'ICUB i el Districte.
Aquesta ha de ser la primera peça dels equipaments pendents en l’illa del Canòdrom, fruit de la modificació del planejament ja aprovada a mitjans de 2015, i que contempla altres equipaments com l’escola bressol, el poliesportiu i el futur centre cívic, que s’han d’anar construint en els propers anys.
Font: Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

EMBOTITS L'ESQUIADOR
BAR CAN PERE
TENDALS 2
A.M. MATERIAL ELECTRIC
PERRUQUERIA GRACIANO
FORNS ENRICH
ACA Del Blau al Groc
Carregant...
x
X