El BCN Film Festival arriba a la seva 5a edició amb un format presencial
15 d'abril de 2021
- Se celebrarà del 15 al 23 d’abril als Cinemes Verdi, a l'Institut Français, al CaixaForum i a la Casa Seat.
- Les entrades per assistir a la projecció de les pel·lícules es poden comprar al web del festival a un preu de 2,90 €.
El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST), que compta amb el suport del Departament de Cultura a través de l'ICEC, arriba a la seva cinquena edició, que tindrà lloc de manera presencial del 15 al 23 d’abril als Cinemes Verdi, l'Institut Français, el CaixaForum i la Casa Seat de Barcelona. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, té previst assistir a la sessió inaugural que tindrà lloc demà, dijous, a les 19,30 hores, als Cinemes Verdi.
Aquesta edició inclou 60 títols de 24 països entre les 6 seccions del certamen. Es podran veure 4 premières mundials, 1 internacional, 3 europees, 17 espanyoles i 7 catalanes. El BCN FILM FEST complirà amb totes les mesures sanitàries i de seguretat, així com el màxim aforament previst que marqui la llei en el moment de la celebració del festival. Les entrades per assistir a la projecció de les pel·lícules es poden comprar al web del festival a un preu popular de 2,90 €, amb possibilitat de descomptes.
A més, al festival s’hi podran veure set llargmetratges en versió original subtitulada en català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. Hi destaquen Promising Young Woman, a la inauguració, i La fine fleur, a la cloenda. La resta de pel·lícules subtitulades són Blithe Spirit, Petit pays, Wild Mountain Thyme, My Salinger Year i Tezuka’s Barbara. En català també es podran veure el llargmetratge en versió original, La passió segons Pep Amores, i el primer episodi de la sèrie de TV3 Moebius. Al respecte, trobareu informació actualitzada sobre cinema a la nova pàgina de Cinema en català.
El Festival, fidel a l’esperit cultural de Sant Jordi, torna a oferir pel·lícules que giren al voltant de l’eix temàtic Cinema-Literatura-Història dins de la Secció Oficial, centrant-se sobretot en adaptacions literàries, biopics de grans personalitats i esdeveniments històrics de rellevància. Com en edicions anteriors, comptarà amb 6 seccions: Secció Oficial, Cinema amb Gràcia (dedicada a les comèdies), Zona Oberta, Art en Pantalla (dedicada a grans documentals d’art), Imprescindibles (dedicada a clàssics del cinema d’autor, aquest any de Charles Chaplin) i una secció dedicada al cinema d’un país convidat, en aquesta edició: Japan by CineAsia.
Comptarà amb destacades visites presencials, entre les quals destaquen les de Johnny Depp i Andrew Levitas (El fotógrafo de Minamata); Isabelle Huppert i Jean-Paul Salomé (Mamá María), Fernando Trueba i Javier Cámara (El olvido que seremos); Carmen Chaplin (El Chico- Col·loqui Chaplin); Steven Bernstein (Last Call); Mariana Barassi i Clara Lago (Crónica de una tormenta), o l’equip de Poliamor para principiantes, format per Fernando Colomo, Karra Elejalde, Toni Acosta i Quim Àvila.
Els directors Kiyoshi Kurosawa (La mujer del espía), Massoud Bakhshi (Yalda, la noche del perdón) i Philippe Falardeau (Sueños de una escritora en Nueva York) participaran de forma telemàtica, així com Nicolas Winding Refn (Valhalla Rising), que no podrà viatjar a Barcelona en motiu de la pandèmia però mantindrà les activitats previstes de forma virtual.
Isona Passola, productora, directora i Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, rebrà el Premi d’Honor del Festival el proper 15 d’abril durant la cerimònia d’inauguració del certamen. Passola rebrà el guardó en reconeixement al seu treball al capdavant de l’Acadèmia els últims vuit anys, i com a productora de pel·lícules com Pa Negre o Incerta Glòria. És també la primera dona presidenta de l’Ateneu Barcelonès, forma part del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), i és professora a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.
Activitats paral·leles gratuïtes
Com en les edicions anteriors, el Festival completarà la seva programació amb xerrades i col·loquis diversos. Aquestes activitats del festival seran gratuïtes.
- Col·loqui en línia amb el director Nicolas Winding Refn.
- Col·loqui Charles Chaplin – Amb motiu del Centenari EL CHICO es realitzarà un col·loqui d’especialistes amb la participació de Carmen Chaplin, neta de Charles Chaplin, qui presentarà les primeres imatges del documental: “Charlie Chaplin, A Man of the World”.
- 4a Jornada de Guionistes i Indústria amb la col·laboració de PROA.
- Presentacions de llibres relacionats amb el cinema i la historia, amb la col·laboració de Penguin Random House i FNAC.
Cartell oficial
El cartell oficial del BCN FILM FEST 2021 ret homenatge al primer llargmetratge de Charles Chaplin, THE KID (El chico), en el centenari de la seva estrena. La imatge del petit Jackie Coogan del clàssic de Chaplin, en una sala, com fascinat per la pel·lícula que es projecta en una pantalla que només ell pot veure, també pretén reivindicar el poder i la màgia del cinema en un moment com l'actual, en el qual, com es diu en l’spot del festival, sembla que més necessari que mai.
El centenari THE KID (El chico) és el motiu que ha portat a dedicar la secció Imprescindibles a Charles Chaplin, amb una àmplia retrospectiva de la seva filmografía que inclou 10 pel·lícules i 7 curtmetratges. El disseny del cartell és de Joel B. Garcia de 'Vector Who'.