UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Bars i botigues tindran més espai per a les terrasses i l’activitat comercial al carrer

7 de maig de 2020

Bars i restaurants podran ampliar a la calçada l’espai de la terrassa, amb autorització prèvia, i tindran una rebaixa del 75% en la taxa per l’ocupació de l’espai públic fins a finals d’any. Les botigues també tindran facilitats per organitzar mostres de comerç al carrer. La proposta pretén impulsar l’economia local i recuperar la vida de barri amb garanties de seguretat sanitària per contribuir a fer front a la crisi provocada per la Covid-19.

Els espais addicionals dels establiments se situaran a la calçada, en carrils de circulació de vehicles i cordons d’aparcament, i no es reduirà l’espai per a vianants, bicicletes i transport públic. Així es farà compatible l’impuls comercial dels barris amb un espai públic segur i sostenible.

Més de 70.000 establiments

El comerç i la restauració representen el 20,4% de l’ocupació a Barcelona, amb 61.000 botigues i 9.300 bars i restaurants.

La mesura, que ampliarà l’ús que botigues, bars i restaurants podran fer de la calçada, permetrà que tres de cada quatre establiments puguin mantenir el cent per cent de les terrasses durant el procés de desconfinament, que imposa una limitació de la capacitat dels establiments.

La proposta s’està treballant amb els gremis de la restauració i el comerç i amb els grups municipals.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

EL MEU REBOST
ASSOCIACIÓ DEL LLIBRE SOLIDARI
PIZZERIA MAMMA MAGDA
MONTSE DURAN ESTÈTICA I TERÀPIES
ESCOLA DE DANSA SPIN
BAR CAN PERE
KE KORTE PERRUQUERS
Carregant...
x
X