UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Barcelona rep el Nadal amb centenars d’activitats i més propostes per al centre i eixos comercials

30 de novembre de 2020

Els mercats, enguany, ocupen un espai important de la celebració de les festes de Nadal a la ciutat amb il·luminació a les façanes i activitats com el Rasca de Nadal o el Tió interactiu del Mercat de Sant Antoni.

Barcelona es convertirà en “La Ciutat del Nadal” durant 40 dies amb una programació de centenars d’activitats que tindran una especial incidència en el centre i en els grans eixos comercials. La campanya s’ha concebut amb dos grans objectius: impulsar l’activitat comercial ajudant a la sostenibilitat del sector i, a la vegada, proposar un extens programa d’activitats de qualitat per acompanyar el conjunt de la ciutadania en unes festes que seran especialment emotives. Totes les activitats preveuen diferents escenaris per tal d’adaptar-se al que marquin les autoritats sanitàries en cada moment.

La ciutat inicia aquest any un nou model nadalenc, amb un comissariat unificat per al conjunt de la programació de ciutat i amb un fil conductor únic que vol projectar Barcelona com un referent europeu de les festes nadalenques. Una àmplia programació que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i desenes d’entitats públiques i privades de la ciutat.

Els mercats, enguany, ocupen un espai important de la celebració de les festes de Nadal a la ciutat:

Rasca de Nadal

El Rasca de Nadal neix aquest any com un reconeixement I un premi als ciutadans i ciutadanes que aposten pel comerç local i de proximitat de la ciutat. Es distribuiran 600.000 butlletes entre
establiments o mercats perquè ells les lliurin a la seva clientela entre el 9 de desembre de 2020
i el 5 de gener de 2021 (o fins a exhaurir-ne les existències). Cada butlleta contindrà un rasca que caldrà destapar per saber si la persona ha estat guanyadora d’un premi.

Hi haurà més de 20.500 regals, repartits en quatre tipologies de premis: oci, cultura i espectacles; esports; restauració i hoteleria, i productes i serveis.

El grup més nombrós de premis és el relacionat amb la cultura, i en el qual han participat principalment agents municipals (museus de la ciutat, publicacions dels serveis editorials, establiments públics, etc.) i també agents privats, com Focus, Cinemes Verdi, Zumzeig cinema o el centre d’arts digitals Ideal, entre altres. Així, el rasca podrà amagar des d’entrades al Recinte Modernista de Sant Pau, al Monestir de Pedralbes, al Museu Picasso, a la Fundació Miró, al Telefèric de Montjuïc, al Zoo de Barcelona, al Parc d’atraccions del Tibidabo, a les Golondrinas o a l’Aquàrium fins a entrades de teatre, exposicions o rutes guiades, centres esportius municipals o el Museu Olímpic i de l’Esport. Les butlletes també poden incloure vermuts o menús en bars i restaurants, nits d’hotel o altres activitats en centres hotelers de la ciutat.

I també hi ha una darrera tipologia de premis, que inclou serveis i productes que procedeixen
dels propis comerços i de marques comercials, que han participat de manera desinteressada
oferint regals, ja sigui com a establiment individual o a través dels eixos comercials i els
mercats municipals. En aquest cas s’inclouen vals de compra, lots de productes, serveis de
perruqueria i estètica, tasts de vins, etc.

Encesa i il·luminació

L’Ajuntament ha incrementat un 65% la inversió en la il·luminació nadalenca passant del 1.200.000 euros de l’any passat a 1.712.891,13 euros d’engany, el que suposa un 65% més.
Aquest increment de la inversió es tradueix en diferents iniciatives, com la il·luminació de més
vies del centre de Barcelona i els eixos comercials, l’increment de la subvenció per als carrers
il·luminats que promouen les associacions comercials, del 50% al 75% de subvenció a tota la
ciutat, la il·luminació dels 39 edificis de mercats municipals o el nou model de contractació al
qual aquest any s’han apuntat 16 carrers.

Tió de Nadal a Sant Antoni

La màgia de Nadal també es respirarà als diversos mercats municipals de la ciutat de Barcelona. Concretament, se’n destaca la instal·lació audiovisual i participativa ubicada al
fossat del Mercat de Sant Antoni, desenvolupada per l’estudi creatiu Playmodes.

Els participants d’aquesta instal·lació interactiva poden cantar a un tió instal·lat davant del mur. Quan el tió detecta la veu dels participants activa una videoprojecció que representa un trencament pedra a pedra del mur, deixant entreveure un seguit d’escenes nadalenques il·lustrades que amaga al darrere.

Mercats de Barcelona

Els nostres socis

GRANJA LA LLUNA
TECNILLAR
KE KORTE PERRUQUERS
SHANBAYA VIAJES
ESCOLA ARRELS
NATURASI MANDUCA
Arte Pizza
Carregant...
x
X