UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Barcelona es manté entre les 25 ciutats més competitives del món i es confirma com a pol tecnològic de referència internacional

15 d'abril de 2021

  • La ciutat es mostra resilient i capaç de mantenir l’atractiu i un bon posicionament econòmic i empresarial en els àmbits europeus i mundials, tal com s’observa en els 34 indicadors recollits a l’Informe 2020 de l’Observatori Barcelona, elaborat per l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.
  • L’informe mostra que Barcelona segueix ben considerada com a entorn atractiu per a la inversió, i ben posicionada com a hub tecnològic, científic, cultural i creatiu i en l’àmbit dels congressos internacionals i les escoles de negoci.
  • Barcelona consolida la progressió com a pol tecnològic i d’emprenedoria digital malgrat la pandèmia, i apareix com a 8a ciutat tecnològica d’Europa i 5è hub d’startups més gran del continent.

Barcelona es continua mostrant al món com un espai dinàmic, potent, resilient i capaç de transmetre seguretats per a l’àmbit econòmic, laboral, cultural i de qualitat de vida. La ciutat tanca el 2020 com a 21a ciutat més competitiva al món al prestigiós Global Power City Index, millorant una posició respecte de l’any anterior, i es consolida com a pol tecnològic i d’emprenedoria digital de referència. Així ho reflecteix el 18è informe anual de l’Observatori de Barcelona, una publicació elaborada conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, que engloba indicadors diversos dels anys 2019 i 2020, i que aporta perspectiva sobre la posició de Barcelona i la seva àrea metropolitana respecte a altres ciutats i metròpolis de tot el món.

Per al tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, “Barcelona manté a dia d’avui un bon posicionament en l’àmbit econòmic a escala internacional i això és un factor clau per encarar la recuperació de l’economia de la ciutat post pandèmia”. “Tot i el context –ha seguit Collboni-, Barcelona ha demostrat ser una ciutat resilient i capaç de mantenir l’atractiu i un bon posicionament econòmic i empresarial. Seguim en les primeres posicions com a hub tecnològic, i mantenim aquesta percepció de Barcelona com a ciutat atractiva per a visitants i emprenedors, i això és un element que volem aprofitar per esperonar el creixement econòmic i la inversió internacional, així com per tornar a atraure visitants i per reimpulsar l’activitat turística a través de la cultura i d’un model d’economia del visitant basat sobretot en la qualitat”. El tinent d’alcaldia ha explicat que “aquests són tan sols alguns dels exemples que ens demostren que Barcelona és una realitat social i econòmica que segueix oferint confiança en un moment caracteritzat per la incertesa, i també que disposem del suficient potencial per continuar esdevenint una ciutat referent en l’horitzó de la post-pandèmia”.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

PEIXATERIA ANITA
FARMÀCIA MARIA JOSE TOLOSA
EL MEU REBOST
ESCOLA ARRELS
COMPRAR CASA HIPERFINCAS
CAL ENRIC
CLÍNICA DENTAL ARJUDENT
Carregant...
x
X