UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Avals i Préstecs per cobrir la liquiditat de les Pimes catalanes: ICF i Avalis

26 de març de 2020

Obertura “d’una línia de crèdit de 1.000 milions d’euros per millorar la liquiditat de les empreses”, que es formalitzarà a través d’entitats financeres amb l’aval de l’Institut Català de Finances (ICF) o d’Avalis de Catalunya.

El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’ICF i Avalis, assumirà el 75% del risc creditici de cada operació, i les entitats financeres el 25% restant. Aquest finançament, destinat a pimes, ha d’estar vinculat a noves necessitats de liquiditat i al manteniment de llocs de treball.

La voluntat d’aquesta mesura és que “en cas que hi hagi un reducció de l’activitat productiva, les empreses disposin de la liquiditat suficient per tenir capacitat de resistència, amb l’objectiu de mantenir llocs de treball”.

Els avals de l’ICF aniran d’1 a 2,5 milions d’euros, mentre que els d’Avalis oscil·laran entre 100.000 euros i 1 milió. El termini per retornar els préstecs serà de 4 anys, incloent-hi un any de carència. S’estima que aquestes mesures de liquiditat podran beneficiar un col·lectiu aproximat d’unes 4.000 empreses a tot Catalunya. (12 de març)

1. Si ets una empresa que necessita liquiditat per fer front a la situació derivada del COVID-19, l'ICF i Avalis de Catalunya avalen el 75% dels préstecs de les entitats financeres amb el compromís de les empreses de mantenir els llocs de treball

Si estàs interessat/da pots contactar amb la teva entitat financera per començar a gestionar les condicions del préstec. Serà l’entitat financera la que es posi en contacte amb l’ICF o Avalis de Catalunya de cara a la gestió de l’aval.

Condicions financeres

  • Import: Préstecs de les entitats financers entre 100.000€ i fins a 1M€, amb l’aval d’Avalis pel 75% del principal. Préstecs de les entitats financers a partir d'1M€ i fins a 2,5M€, amb l’aval de l'ICF pel 75% del principal.
  • Termini: fins a 4 anys amb fins a 1 any de carència.
  • Interès: per part de les entitats financeres, limitació del preu a EURIBOR a 12 mesos més un diferencial màxim del 2,5%.
  • Comissions: Comissió d'Administració i Risc (CAiR) de l’1% sobre l'import de l'aval formalitzat. Sense comissió d'obertura ni d'estudi.

2. Si ets una entitat financera i estàs interessada en adherir-te a l’acord amb l’ICF i Avalis de Catalunya per comercialitzar els préstecs amb el 75% d’aval amb la finalitat de cobrir les necessitats de liquiditat de les pimes catalanes a conseqüència de la situació derivada del COVID-19.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

CLÍNICA DENTAL ARJUDENT
GRANJA LA LLUNA
EL MEU REBOST
THE BUTCHER SOCIETY
XAVIER FRUITES I VERDURES
ACA DEL BLAU AL GROC
FARMÀCIA MARIA JOSE TOLOSA
Carregant...
x
X