UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Aprovat el primer tram de la línia d'avals per a garantir la liquiditat d'autònoms i empreses

25 de març de 2020

El Consell de Ministres ha aprovat les condicions per posar en marxa, amb 20.000 milions d'euros, el primer tram de la línia d'avals a empreses, pimes i autònoms que forma part del paquet de mesures extraordinàries aprovat dimarts passat.

El Govern dóna així compliment a l'compromís amb les empreses, especialment amb els treballadors autònoms i les pimes, de posar en marxa les mesures necessàries per garantir la seva liquiditat i preservar l'activitat productiva i l'ocupació.

Amb aquest objectiu, la Línia d'Avals garantirà els nous préstecs i les renovacions concedides per entitats financeres a empreses i autònoms per atendre les necessitats de finançament derivades, entre d'altres, de pagaments de salaris, factures, necessitat de circulant o altres necessitats de liquiditat, incloent-hi les derivades de venciments d'obligacions financeres o tributàries.

Aquesta línia serà gestionada per l'Institut de Crèdit Oficial, en col·laboració amb les entitats financeres.

Montero ha assegurat que l'objectiu de la mesura és ajudar el teixit productiu a resistir els efectes negatius de la crisi sanitària, permetent atendre necessitats de finançament derivades, entre d'altres, del pagament de salaris, factures i venciments d'obligacions financeres o tributàries.

Característiques de la Línia d'Avals

La Línia d'Avals es va aprovar amb una dotació de fins a 100.000 milions d'euros. El primer tram activat en l'acord d'avui té un import de 20.000 milions d'euros, dels quals el 50% es reservarà per garantir préstecs d'autònoms i pimes.

Podran sol·licitar aquests avals les empreses i autònoms afectats pels efectes econòmics del COVID-19, sempre que els sol·licitants no estiguessin en situació de morositat a 31 de desembre de 2019 i en procediment concursal a 17 de març de 2020. Els avals tindran caràcter retroactiu i podran sol·licitar-se per a les operacions formalitzades amb posterioritat a l'entrada en vigor de el Reial decret llei 8/2020, que es va produir el passat dia 18 de març.

L'aval garantirà el 80% dels nous préstecs i renovacions d'operacions sol·licitades per autònoms i pimes. Per a la resta d'empreses, l'aval cobrirà el 70% del préstec nou concedit i el 60 de les renovacions.

L'aval emès tindrà una vigència igual a el termini de l'préstec concedit, amb un termini màxim de cinc anys. El cost de l'aval, d'entre 20 i 120 punts bàsics, serà assumit per les entitats financeres.
Les empreses i autònoms interessats podran sol·licitar la garantia per a les seves operacions fins al 30 de setembre de 2020. Per a això, hauran de dirigir-se a les entitats financeres amb les que l'ICO hagi subscrit els corresponents acords de col·laboració.

Les entitats financeres es comprometen a mantenir els costos dels nous préstecs i de les renovacions que es beneficiïn d'aquests avals en línia amb els costos aplicats abans de l'inici de la crisi del COVID-19.

També assumeixen el compromís de mantenir, al menys fins el 30 de setembre de 2020, els límits de les línies de circulant concedides a tots els clients i, en particular, a aquells clients els préstecs siguin avalats.

Govern d'Espanya

Els nostres socis

OBRADOR DE MOVIMENTS
ESCOLA INFANTIL PICAFORT
CAL ENRIC
NATURASI MANDUCA
ILETNIC
ESCOLA DE DANSA SPIN
PELUQUERIA GRACIANO
Carregant...
x
X