UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Ajuts per fer front a la crisi: comerç, pimes, autònomes i lleure

21 de febrer de 2021

Per fer front als efectes de la covid-19 sobre el teixit econòmic de la ciutat, hi ha diverses convocatòries d'ajudes, subvencions i assessorament obertes per a diversos sectors.

Ajuts extraordinaris per a petites empreses amb treballadors en ERTO

Beneficiaris: les petites empreses, microempreses, les cooperatives i autònoms amb treballadors a càrrec amb establiment operatiu a Catalunya i amb treballadors en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) actiu.

Ajut de 2.000 euros per treballador en situació d’ERTO actiu, a data 31 de gener de 2021, amb un màxim de 30.000 euros per beneficiari. Caldrà mantenir el mateix número de treballadors a 31 de desembre de 2021, respecte el 31 de desembre de 2020.

Termini de sol·licitud: del 15 al 22 de febrer del 2021.

Ajuts extraordinaris per a persones autònomes

S’obre de nou el registre perquè persones treballadores autònomes s’hi inscriguin (en línia, amb certificat digital o l’idCAT Mòbil) i puguin optar a una nova convocatòria d’ajuts de la Generalitat de Catalunya. Com en la darrera convocatòria, la persona que s’hi apunti serà considerada sol·licitant de l’ajut sense cap altre tipus d’actuació i podrà resultar-ne beneficiària si compleix els requisits establerts a la corresponent convocatòria.

Presentació de sol·licituds: des de les 9 h del 19 de febrer fins al 26 de febrer a les 15 h.

Microcrèdits B·Crèdits per a micropimes i autònoms

L’ICF, Avalis de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha llançat la línia de finançament B·Crèdits de 12 milions d’euros per al teixit econòmic de la ciutat, per tal de cobrir la manca de liquiditat puntual derivada de la covid-19. Aquests préstecs estan destinats preferentment als sectors del comerç i la restauració, però també al turisme, les indústries creatives, les cures, l’educació i l’esport, i a dones treballadores autònomes i empresàries.

L’import dels préstecs és de 12.500 euros i tenen un termini de 5 anys, amb un any de carència inclòs. Els microcrèdits seran avalats al 100% per la Societat de Garantia Recíproca de Catalunya, Avalis de Catalunya, SGR, que comptarà amb una aportació de 2M€ de l’Ajuntament de Barcelona. Els beneficiaris dels avals han de constituir-se en socis d’Avalis mitjançant la subscripció d’una participació de 200 euros.

Ajudes per a la contractació laboral ‘Crea feina, Barcelona!’

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, té en marxa el programa Crea Feina, Barcelona! d’ajuts a la contractació per alleugerir les despeses que afronta la teva empresa a l’hora de realitzar noves contractacions i per fomentar l’ocupació a la ciutat.

El programa ofereix ajuts de 5.000 euros per contractar persones en situació d’atur i empadronades a la ciutat de Barcelona. Els contractes han de ser d’un mínim de sis mesos (o indefinits) i a jornada completa. Les empreses de l’Àrea Metropolitana poden presentar les seves sol·licituds fins al 30 de juny de 2021.

Ajuts extraordinaris en l’àmbit de l’educació en el lleure

Per a entitats, empreses, persones treballadores autònomes del sector del lleure educatiu i de les activitats extraescolars i de les instal·lacions juvenils. La sol·licitud només es pot fer per internet. N’hi ha tres modalitats. Els clubs esportius federats no poden sol·licitar l’ajut en cap de les tres.

Servei de suport a la transformació digital del petit comerç i la restauració

El nou escenari sorgit arran de la propagació de la covid-19 ha posat de manifest que gran part del consum de productes i serveis ja prové del món digital. En un futur, però, el percentatge encara serà més elevat. És per això que, amb la voluntat d’acompanyar el teixit comercial de la ciutat en el seu procés de transformació digital, la Direcció de Comerç, Restauració i Consum i Barcelona Activa ha posat en marxa un conjunt de recursos per al suport a la transformació digital del petit comerç i la restauració.

Concretament, s’ha activat un suport tècnic especialitzat per acompanyar-te en el disseny i implementació d’un Pla de Digitalització personalitzat. A més, també pots accedir a un servei d’e-learning perquè puguis seguir incrementant el coneixement i la pràctica d’habilitats i competències digitals.

Programa de reactivació Comerç a punt

En els moments de crisi sanitària i econòmica que estem vivint arran de la covid-19, alguns comerços i establiments de restauració poden necessitar redefinir l’estratègia empresarial per redreçar el teu negoci, adoptar nous models de màrqueting o desenvolupar noves fórmules per incentivar la demanda.

Amb el programa Comerç a punt de Barcelona Activa i la Direcció de Comerç, Restauració i Consum t’oferim assessorament professional individualitzat per reactivar el teu negoci. Podràs disposar entre 5 i 12 hores d’assessorament presencial a la teva botiga i/o de manera telemàtica, sempre respectant els teus ritmes de treball i de forma totalment gratuïta.

Ajuts per a obres de millora en establiments comercials

L’Institut Municipal de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona (IMPUQV) ha obert la convocatòria d’ajudes per al foment de la protecció i millora del paisatge urbà. Amb una dotació d’1,3 milions d’euros, els ajuts busquen promoure la recuperació patrimonial, tot tenint cura de la sostenibilitat ambiental i apostant pel petit comerç. En aquest sentit, la convocatòria inclou ajudes dirigides als establiments comercials que realitzin obres als seus negocis, que són clau per a la configuració del paisatge urbà de Barcelona. Alhora, les ajudes també inclouen apartats específics dirigits als locals històrics protegits i als locals històrics no protegits.

Ampliació de l’espai per a terrasses i rebaixa de la taxa que les regula

Els establiments de restauració disposen de manera temporal i excepcional de més superfície per impulsar l’activitat econòmica i afavorir la recuperació de la vida dels barris. A més, la taxa de terrasses s’ha rebaixat al voltant d’un 75%.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

CLÍNICA DENTAL ARJUDENT
VAPSTORE SAGRERA
BERBELL ESTETICIEN
ESCOLA INFANTIL PICAFORT
PURO IMPACTO
GRANJA LA LLUNA
ESCOLA DE DANSA SPIN
Carregant...
x
X