UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Adquirir un negoci en traspàs, una de les millors maneres per emprendre

29 de gener de 2020

Emprendre obrint un establiment propi des de zero és sovint la primera opció que ve al cap a qualsevol persona que té ganes d’iniciar un nou projecte empresarial. Tanmateix, aquesta fórmula no té per què ser la més encertada. Així ho apunta Barcelona Activa, que destaca que els emprenedors que opten per emprendre agafant les regnes d’un negoci que es troba en vies de traspàs tenen més possibilitats de sobreviure que no pas aquells que opten per arrencar-lo sense tenir cap estructura prèvia. T’expliquem de quina manera et pot ajudar l’Ajuntament de Barcelona a endinsar-te en una nova aventura.

Menys burocràcia i més probabilitat de supervivència. Aquests són dos dels principals avantatges amb què compten les persones que opten per convertir-se en emprenedores aprofitant la via del traspàs d’un negoci que ja està en marxa. Cada vegada n’hi ha més —conegudes amb el sobrenom de reemprenedores— que decideixen materialitzar la seva idea de negoci aprofitant els recursos empresarials consolidats als barris que busquen una nova vida. És per això que l’Ajuntament de Barcelona, per la via de Barcelona Activa, ofereix programes d’ajuda i assessorament per guiar-les en aquesta nova etapa.

Tinc un negoci i vull traspassar-lo. Com puc fer-ho?

Si t’estàs plantejant traspassar un negoci, és important que et preparis bé perquè tot l’esforç i la il·lusió que hi has invertit durant anys no s’esvaeixi. Per dur-ho a terme, cal seguir quatre passos:

  • Entendre-ho com un pas positiu. Sovint, cedir un negoci pot ser dur per la implicació emocional i els recursos que s’hi han invertit, però cal entendre que traspassant-lo dones una nova oportunitat de continuar enriquint el comerç de barri a una persona emprenedora.
  • Valorar econòmicament l’empresa. Per ajudar-te en aquest pas, l’Ajuntament de Barcelona posa a la teva disposició, a través de Barcelona Activa, el programa de Transmissió Empresarial als Barris. T’ajudarà, per exemple, a definir l’oferta de venda, el preu del teu negoci i t’acompanyarà durant tot el procés de traspàs. És un servei totalment gratuït.
  • Buscar possibles persones compradores. La cerca activa de persones interessades a reemprendre amb el teu negoci és vital en tot traspàs. Per això, hi ha serveis com Reempresa que compta amb un marketplace que casa propietaris que volen cedir un negoci amb persones emprenedores que volen agafar-ne el relleu. Ja han fet més de 1.400 transmissions arreu de Catalunya i s’hi pot accedir també amb l’assessorament que aporta el programa de Transmissió Empresarial als Barris de Barcelona Activa.
  • Negociar, pactar i omplir la documentació necessària. Des de Barcelona Activa, es dona un servei gratuït d’ajuda i assessorament per guiar la persona cedent en totes les etapes del procés de transmissió: des de la negociació fins a l’acord. A més, es duu a terme la redacció gratuïta dels documents necessaris per tancar l’operació.

Vull emprendre per la via del traspàs. Com ho he de fer?

Si vols convertir-te en emprenedor, cal que consideris l’opció d’agafar un negoci que es troba en vies de traspàs. Fer-ho et donarà més possibilitats d’èxit, ja que comptaràs amb una estructura prèvia, bastida amb la il·lusió, l’esforç i els recursos d’un antic propietari. Per emprendre amb aquesta fórmula, cal seguir quatre passos:

  • Triar bé quina empresa t’interessa i elaborar un bon pla de negoci. De ben segur que tens al cap una idea d’allò més especial. És per això que has de saber triar amb molta cura quin negoci en traspàs s’adiu més a les teves necessitats i ambicions. Pots fer-ho amb eines com el cercador de negocis Reempresa, que aconsella consultar Barcelona Activa. Aquest organisme pot ajudar-te a través del Programa de Transmissió Empresarial als Barris.
  • Cercar finançament. Un cop tens localitzat el negoci, cal que plantegis de quina manera finançaràs la compra. Les institucions públiques ofereixen diverses ajudes perquè te’n puguis sortir. Al Programa de Transmissió Empresarial als Barris de Barcelona Activa t’ajudaran a saber quina és la millor manera de fer-hi front.
  • Negociar, pactar i omplir la documentació necessària. Des de Barcelona Activa, es dona un servei gratuït d’ajuda i assessorament per guiar la persona interessada a adquirir un negoci en totes les etapes del procés de transmissió: des de la negociació fins a l’acord. A més, es duu a terme la redacció gratuïta dels documents necessaris per tancar l’operació.
  • Engegar el negoci. Un cop es posi en marxa el negoci, el nou emprenedor hi podrà materialitzar el seu pla de negoci. Per fer créixer la seva iniciativa i augmentar la seva formació, compta amb l’ajuda de diversos programes impulsats per l’Ajuntament de Barcelona.

Si la fórmula del traspàs no et convenç, sempre pots obrir un comerç des de zero. Aquí t’ho expliquem en cinc passos. Recorda que, davant de qualsevol dubte, et pots dirigir a l’Oficina d’Atenció a les Empreses, un servei de l’Ajuntament de Barcelona que posa a la teva disposició un equip expert que et pot acompanyar de forma integral en la constitució i el creixement de la teva empresa.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

COMPRAR CASA HIPERFINCAS
Arte Pizza
THE BUTCHER SOCIETY
ESCOLA JOAN ROCA
A.M. MATERIAL ELECTRIC
DROGUERIA Y PERFUMERIA PLUMED
PELUDETS
Carregant...
x
X