UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

UBCI Unió de Botiguers Congrés Indians

Actualització: noves mesures restrictives per al comerç minorista i centres comercials

26 de gener de 2021

Aquest 4 de gener, la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOGC la resolució SLT/1/2021, que amplia algunes de restriccions per al comerç minorista i els centres comercials, mentre que prorroga altres restriccions que ja estaven en vigor. A partir del 7 de gener i almenys durant 10 dies, les botigues que tinguin més de 400 metres quadrats i els centres comercials han d'abaixar la persiana. A més, la resolució estipula que durant el cap de setmana, també han de tancar tots els comerços no essencials. 

El comerç minorista, tancat els caps de setmana

En primer lloc, la nova resolució suspèn l’obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall els dissabtes i diumenges, tret dels establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials, de productes higiènics, els centres de veterinària, les perruqueries, els centres d’estètica, els concessionaris d’automòbils i els centres de jardineria, que poden romandre oberts sigui quina sigui la seva superfície, i amb les mesures establertes d’higiene i de seguretat establertes en el pla sectorial de comerç aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

L’obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall de dilluns a divendres que no son servei essencial ni cap de les excepcions esmentades anteriorment, queda condicionada a que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats; que se’n redueixi al 30% l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat i que els establiments apliquin de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la covid-19 en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

Els centres comercials, tancats

Pel que fa als centres comercials, galeries comercials i recintes comercials, la resolució els obliga a suspendre l’activitat. Tot i així, els comerços essencials i la resta d’excepcions citades anteriorment, sí que poden romandre obert. També poden obrir al públic, excepte dissabtes i diumenges, aquells establiments i locals comercials que es trobin dins dels centres, galeries o recintes comercials, que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats i disposin d’accés directe i independent des de la via pública, amb un aforament màxim del 30% i aplicant de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la COVID-19 en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

Així mateix, la resolució detalla que poden obrir al públic els equipaments culturals i els equipaments esportius ubicats dins de centres, galeries o recintes comercials, amb subjecció a les condicions dictades per aquest sector.

La nova resolució especifica també que tota la resta de mesures i restriccions per al comerç minorista i la restauració en vigor es prorroguen

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

FARMÀCIA MARIA JOSE TOLOSA
Arte Pizza
SUMINISTROS HORTONS SL
ILETNIC
QUIN-LOR
PELUQUERIA GRACIANO
A.M. MATERIAL ELECTRIC
Carregant...
x
X